w

Kremowa, bita lemoniada. Musisz ją koniecznie wypróbować

Lato to czas eksperymentów w kuchni, zwłaszcza na płaszczyźnie napojów mrożonych, które potrafią uratować przed przegrzaniem organizmu. Pisaliśmy już o kawie mrożonej, domowym izotoniku i bezalkoholowych drinkach. Przyszła pora na bitą lemoniadę, czyli kremowy orzeźwiający napój, który od paru dni krąży po internecie.

Bita lemoniada

Delikatna śmietanka z kwaśnym posmakiem cytryny może być zarówno deserem, jak i zwykłym napojem w trakcie dnia. Jest smaczna, ale zarazem bardzo kaloryczna. Delektuj się jej smakiem!
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Sposób przygotowania

  • Śmietanę ubijamy na sztywno. W osobnej misce blendujemy mleko skondensowane, sok z cytryny, cukier i lód. Łączymy śmietankę z sorbetem i ponownie blendujemy. Przekładamy do wysokich szklanek i przyozdabiają miętą.

Składniki

na 1 porcja

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Jeden komentarz

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli