w

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie to inaczej bułka w jajku, wysmażona na maśle na złoty kolor. Najlepszy rodzaj bułki do tego śniadania to chałka lub bułka paryska. Jeśli pieczywo jest czerstwe, można je śmiało wykorzystać, gdyż po zamoczeniu w jajku stanie się ponownie pyszne i miękkie.

Po usmażeniu tostów posypujemy je cukrem pudrem i dodajemy owoce, najlepiej te sezonowe.

Tosty francuskie

Tosty francuskie to słodkie śniadanie dla łasuchów. Można je podawać z ulubionymi dodatkami, pamiętaj, by dorzucić świeże owoce! Śniadanie zrobisz mniej niż 10 minut.
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 5 min.
tosty francuskie

Sposób przygotowania

  • Jajka wbijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy cukier puder, cynamon i mleko, a następnie mieszamy. Chałkę kroimy na plastry, a następnie moczymy w jajku. Smażymy na rozgrzanym maśle do złotego koloru.
  • Podajemy na ciepło w towarzystwie owoców i cukru pudru.

Składniki

na 3 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Łasuchy lubią słodkie śniadania! Przygotuj nocną owsiankę z ulubionymi dodatkami — przepis jest tutaj.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli