w ,

Ulubiona sałatka Jennifer Aniston. To dzięki niej kobieta tak świetnie wygląda

Kiedy Jennifer Aniston mówi, że jada codziennie jedno danie i jest nim sałatka, oznacza to, że musi być naprawdę wyjątkowa. Gwiazda uważa, że ten przysmak pomaga jej utrzymać idealną sylwetkę. Nie wątpimy w te słowa, gdyż to sycące danie ma bardzo mało kalorii, a potrafi napełnić nasz brzuch na wiele godzin.

Jennifer Aniston to gwiazda serialu „Przyjaciele”, który kochają miliony ludzi na całym świecie. Kobieta ma nienaganną sylwetkę, mimo że nie ma już dwudziestu lat. Jej zdaniem to zasługa zdrowej diety, bogatej rośliny. W pewnym wywiadzie zdradziła, że codziennie przygotowuje grecką sałatkę z kaszą bulgur i serem feta. Uważa, że to nieodłączny element każdego dnia, który pozytywnie wpływa na jej ciało.

Sałatka Jennifer Aniston ma zaledwie kilka składników!

sałatka Jennifer Aniston
MamaMia, Getty Images

Sałatka jest wegańska, ale nie brak w niej solidnej dawki białka, które pochodzi ze strączków. Pistacje i oliwa dostarczają zdrowych tłuszczy, a te stanowią coś na wzór paliwa dla naszego organizmu. Przepis jest banalny, a efekty spożywania niesamowite!

Sałatka Jennifer Anistone

Grecka sałatka, która podbiła serca wielu ludzi! Jest sycąca, ale nie sprawia, że czujemy się ciężko.
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.

Składniki

na 2 porcje

Sposób przygotowania

  • Do miseczki wlej oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszaj.
  • Całość wlej do wysokiego naczynia i dodaj kaszę bulgur. Następnie wrzuć ciecierzycę, a po niej drobno pokrojonego w kostkę ogórka.
  • Wrzuć do blendera niesolone migdały i zmiel na drobno. Wrzuć wszystko do naczynia i dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę.
  • Przed ostatnia warstwa sałatki to natka pietruszki, a po niej ser feta.
  • Naczynie przykrywamy talerzem i energicznie odwracamy. Sałatka samoczynnie się miesza i można ją podawać.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Sałatka Jennifer Aniston to idealna propozycja na lunch do pracy. Bardzo łatwo ją transportować w plastikowym pojemniczku na żywność. Można zrobić jej nieco więcej na zapas, ale nie zalecamy przechowywać jej przez kilka dni. W jej składzie jest mnóstwo świeżych warzyw i ziół, które po czasie tracą właściwości i jędrną strukturę. Koniecznie wypróbuj ten przysmak!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli