w

Boczek w cieście francuskim. Genialna przekąska do pracy

Boczek w cieście francuskim to genialna przekąska do pracy i szkoły. Łatwo je transportować, potrafi zaspokoić nawet największy głód, który pojawia się w oczekiwaniu na obiad. Wykonanie pałeczek jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu.

Pałki z boczkiem

Kiedy brakuje ci pomysłu na przekąskę, a sklepowe półki oferują jedynie mocno przetworzone produkty, wypróbuj nasz pomysł na pałeczki z boczkiem. Składają się z kilku łatwo dostępnych produktów. Przepis można modyfikować na swój sposób, my poddajemy najprostszą wersję.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 20 min.
Boczek w cieście francuskim

Sposób przygotowania

  • W misce zmieszaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, oregano.
  • Rozwiń rulon z ciastem francuskim i posmaruj go koncentratem. Jeśli twój boczek jest w kawałku, musisz go pokroić w cienkie plasterki.
  • Ułóż je pionowo na cieście francuskim i posyp odrobiną sera. Pokrój ciasto w paski i staraj się je skręcić jak sprężynki lub pałeczki. Ułóż pałki na blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  • Piecz w 200*C przez 20 minut.

Składniki

na 10 sztuk

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Wypróbuj również te przepisy na wieczorowe przekąski:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli