w

Farsz do wigilijnych pierogów. Nie znajdziesz z nim kapusty i grzybów

Farsz do wigilijnych pierogów

Farsz do wigilijnych pierogów to bardzo istotna sprawa. O ile pierogi ruskie są raczej nie do ruszenia i każdy ma na nie własny sposób, tak te z kapustą i grzybami można śmiało modyfikować lub zamieniać na inne. Mamy dla ciebie ciekawy przepis na nadzienie z kaszy gryczanej. Może się skusisz?

Nadzienie w pierogach jest niczym perła w ostrydze, to ona nadaje wartości. Farsz do wigilijnych pierogów musi być odpowiednio doprawiony. Konsystencja nie może być zbyt zbita lub wręcz przeciwnie za rzadka. W tym przepisie odpuszczamy dodatek kapusty i grzybów, a zastępujemy go kaszą gryczaną.

Ciasto na pierogi w 5 minut? Zobacz, jak je zrobić!

Farsz do pierogów z kaszą gryczaną

Do wykonania farszu potrzebujesz zaledwie kilku składników, a samo wykonanie trwa mniej niż pół godziny! Takie nadzieje zaskoczy gości, a ty zbierzesz sporo komplementów.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Składniki

na 50 pierogów

Sposób przygotowania

  • Na początek potrzebujemy sypkiej, ugotowanej kaszy. Płuczemy ziarna pod bieżącą wodą i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 minut.
  • Cebulkę siekamy i podsmażamy na oleju, aż będzie szklista. Do cebuli dorzucamy ugotowaną kaszę i ściągamy z ognia.
  • Twaróg mielimy w maszynce do mielenia, następnie dodajemy kaszę z cebulą oraz przyprawy. Jeśli chcemy, możemy dodać posiekaną natkę pietruszki. Nasz farsz jest gotowy.
Farsz do wigilijnych pierogów
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli