w

Sprawdzony przepis na rybę w chrupiącej panierce

Ostatnio pisaliśmy o zasadach dotyczących smażenia ryby i tego jak sprawić by się nie rozpadała. W skrócie musimy jej dać czas na rozmrożenie, gdyż za wysoka temperatura powoduje rozpad fileta. Skoro znamy już podstawy, przejdźmy do genialnego przepisu, w którym głównym składnikiem jest pieprz cytrynowy!

Ryba w panierce

Filety z ryby to szlachetne mięso, pełne wartości odżywczych. Dobrym pomysłem będzie ograniczenie mięsa i wprowadzenie ryb do diety. Ryba lubi towarzystwo surówki z kiszonej kapusty oraz frytki.
Czas całkowity 35 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Rozmroź filety i natrzyj je pieprzem cytrynowym. Pozostaw na 15-20 minut.
  • Na osobne talerzyki wyłóż mąkę, roztrzepane jajko oraz bułkę tartą.
  • Obtocz rybę w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do złotego koloru panierki. Ściągaj na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli