w

Koniec z nudnymi kanapkami! Pasta z suszonych pomidorów przybywa na ratunek

Kanapki to najszybszy pomysł na zabicie małego głoda. Jadamy je tak często, że zaczynają nam się nudzić. W takiej sytuacji dobrze zamienić składniki i poeksperymentować w kuchni. Jesteśmy pewni, że twoje kanapki mają w sobie pomidory, nic dziwnego, gdyż sami je uwielbiamy! Może skusisz się na pastę z suszonych pomidorów? Sprawdź jak ją przygotować!

Pasta z suszoych pomidorów

Suszone pomidory mają znacznie więcej smaku niż te świeże. Stanowią dobry dodatek do sałatek, marynaty czy po prostu pasty kanapkowej. W tym przepisie połączymy słodycz suszonych śliwek i aromatyczne suszone pomidory.
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.

Sposób przygotowania

  • Śliwki wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do namoczenia.
  • W blenderze umieszczamy suszone pomidory oraz przyprawy i blendujemy na gładko. Jeśli śliwki są już miękkie, wrzucamy owoce do kielicha blendera i mielimy. Nie wylewaj wody po śliwkach, przyda się później. Jeśli pasta jest dla ciebie za gęsta dodawaj stopniowo wodę ze śliwek i sprawdzaj konsystencję.
Pastę przechowuj w lodówce maksymalnie 4 tygodnie.

Składniki

na 1 słoik

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Jeden komentarz

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli