w ,

Kotlety mielone à la drwal. Fani fast fooda będą zachwyceni!

Kotlety à la drwal

Słynna kanapka drwala to przysmak wielu Polaków, a więc ktoś postanowił wymyślić jej nieco zdrowszą wersję. Tym razem nie zajmiemy się całym burgerem, ale samym mięsem, które będzie można podać do obiadu. Kotlety à la drwal to genialna propozycja obiadowa, idealna dla fanów burgera z popularnego fast fooda.

Kotlety à la drwal różnią się od mielonych sposobem przygotowania. Nie smaży się ich na patelni, a podpieka w piekarniku, dzięki temu nie są aż tak tłuste. Cała rodzina będzie zachwycona ich smakiem, a ty będziesz dumna, że twoje dzieci wybierają domowy obiad zamiast fast fooda.

Kotlety drwala

Po upieczeniu kotlety są niezwykle soczyste, a ciągnący ser idealnie pasuje do mięsa mielonego.
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 1 godz.

Składniki

na 10 sztuk

Sposób przygotowania

  • Zacznij od pokrojenia cebuli i zeszklenia jej na oleju. Kiedy będzie gotowa odstaw ją na bok.
  • Pieczarki oczyść, pokrój drobno i podsmaż na patelni, by zmniejszyły objętość.
  • W misce umieść mięso mielone, cebulę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy. Całość wymieszaj na jednolitą masę, następnie uformuj niewielkie kotlety i ułóż je na blaszce do pieczenia, zrób w nich wgłębienie. Do wgłębienia wsyp porcje pieczarek, a kotlety posyp serem.
  • Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180*C i pozostaw na 40 minut. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Kotlety à la drwal
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli