w

Lody z piwa. Przepis wywołał niemałe oburzenie

Piwne lody

Podczas upałów lubimy popijać zimne piwo i jeść lody. Taki zestaw to mało zdrowa, ale kusząca propozycja na wieczór. Co gdyby połączyć te dwie propozycje w jedno? Brzmi dość odważnie! Zdania są podzielone, jedni zachwalają, inni wręcz przeciwnie. Pomysł na ten specyfik dodała aplikacja Too good to go, która ma na celu edukować o tym jak nie marnować jedzenia.
"Została Wam resztka piwa i żal wylewać? Otrzyjcie łzy, bo przychodzimy na ratunek idealny na letnie upały!" – czytamy na instagramowym profilu Too Good To Go.
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki należy przelać do rondelka i gotować na małym ogniu aż całość się wymiesza.
  • Płyn odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy jest chłodny, przelewamy do foremek na lody i wstawić do zamrażarki.
  • Aby lody miały dobrą konsystencję warto je zblendować gdy będę lekko zmrożone i ponownie napełnić foremki.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli