w

Krem z kukurydzy

Ten przepis na krem z kukurydzy będzie idealny dla łasuchów, które uwielbiają słodkie dania. Mimo że kukurydza to warzywo po ugotowaniu staje się bardzo słodka. Ukochana zupa dzieci i dorosłych!

Do przygotowania kremu możesz użyć kukurydzy z puszki lub świeżej kukurydzy z kolby. Możesz przygotować domową kukurydzę ze słoika. Wypróbuj ten przepis!

Krem z kukurydzy

Zupę podajemy zaraz po ugotowaniu z dodatkiem kolendry i grzankami.
Czas całkowity 35 min.
Czas gotowania 35 min.
krem z kukurydzy

Sposób przygotowania

  • Kukurydzę z puszki dusimy na maśle przez 10 minut. Po tym czasie dolewamy bulion warzywny i podgrzewamy razem, aż bulion zacznie się gotować. Dodajemy pokrojone ziemniaki lub bataty i gotujemy zupę na wolnym ogniu przez 20-25 minut. W międzyczasie dorzucamy wszystkie przyprawy.
  • Po tym czasie blendujemy całość na krem i dodajemy śmietanę do zabielenia.

Składniki

na 6 porcji

Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli