w

Mielone bez dodatku bułki. Zastąpisz ją tym składnikiem!

Mielone dodatku bez bułki
ironstuff, Getty Images

Mielone bez dodatku bułki są równie smaczne co te tradycyjne. Naszym zdaniem zamykanie się na jedne smaki, to najgorsze co można zrobić w kulinarnym świecie! Jeśli chcesz spróbować mielonych w nowej odsłonie lub zwyczajnie nie masz bułki pod ręką, wypróbuj recepturę z dodatkiem ziemniaków.

Kotlety w tej wersji są bardziej sycące i z pewnością zasmakują całej rodzinie. Masa ziemniaczana jest klejąca więc łatwo uformować kotleciki. Pamiętaj, że każdy składnik da się zastąpić i nie ma rzeczy niemożliwych w kuchni. Brak bułki do kotletów to nie koniec świata, a może się okazać, że nowa wersja posmakuje ci jeszcze bardziej!

Mielone z ziemniakami

Mielone z ziemniakami to połączenie placków ziemniaczanych z kotletami wieprzowymi. Dodatek tego popularnego warzywa sprawia, że kotlety są soczyste.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.

Składniki

na 10 kotletów

Sposób przygotowania

  • Cebulkę obieramy z łupiny i siekamy drobno. Wrzucamy na patelnię i szklimy na rozgrzanym oleju.
  • Ziemniaki ścieramy na tarce i odciskamy nadmiar soku, który wypływa. Ziemniaki dorzucamy do mięsa mielonego, dodajemy resztę składników i wyrabiamy całość, aż dobrze się połączy. Z powstałej masy uformuj kotleciki i obtocz je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju i smaż kotlety na złoty kolor z obu stron, ok. 5 minut na stronę.
Mielone dodatku bez bułki
Zobacz

Kilka pomysłów na pyszną sałatkę do obiadu!

  • Miniatura:
  • ironstuff, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli