w ,

Piernikowe kuleczki w 30 minut! Znikają w ekspresowym tempie

Piernikowe kuleczki

Korzenny smak towarzyszy nam przez cały okres Bożego Narodzenia, zajadamy się ciasteczkami i wypiekami z dodatkiem przypraw. Jeśli nie masz czasu na pieczenie piernika lub wykrawania ciastek, ale chcesz, by korzenny przysmak znalazł się na twoim stole, wypróbuj ten przepis. Korzenne kuleczki, które przygotujesz w 30 minut, zachwycą każdego gościa!

To łatwe biszkoptowe kuleczki, które pieczemy tylko przez kilka minut. Są podobne do cake pops, które zyskały popularność USA. Takie kuleczki można dowolnie przyozdobić, my polecamy kolorowe posypki i polewę czekoladową.

Kuleczki piernikowe

Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.

Składniki

na 20 kulek

Sposób przygotowania

  • Mikserem ucieramy miękkie masło, dodajemy cukier puder, mąkę, przyprawy, sól, pastę waniliową i miód.
  • Z masy formujemy kuleczki i układamy na blaszce do pieczenia.
  • Pieczemy w 170*C przez 10 minut. Po upieczeniu studzimy i ozdabiamy polewą i posypkami.
Piernikowe kuleczki
Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli