w

Kotlety mielone z kiszoną kapustą. Zadziwiające połączenie smaków

Mielone z kapustą kiszoną

Kotlety mielone to często spotykane danie w polskich domach, ale kotlety z kiszoną kapusta to dość nowoczesne podejście do tematu. Dodatek warzywa sprawi ze konsystencja będzie niezwykle miękka i puszysta. Mielone nie będą wyschnięte, a wręcz przeciwnie rozpłyną się w ustach.
Ta ciekawa propozycja jest dedykowana osobom, które nie boją się wyzwań w kuchni. Wystarczy, że posiekasz kiszonkę i połączysz ją z masą mięsną.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Sposób przygotowania

  • Cebule siekamy w kostkę i szklimy na patelni. W międzyczasie odsączamy kapustę i siekamy.
  • W misce ląduje mięso mielone, kiszona kapusta, cebula, jajko. Całość ugniatamy i gdy składniki się połączą, formujemy małe kotlety i obtaczamy je w bułce.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy całość, aż nabiorą brązowego koloru.

Składniki

na 8 kotletów

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli