w ,

Pasta jajeczna z fetą. Będzie idealna na śniadanie

Jajka to produkt, który jest najchętniej wybierany na śniadanie. Nie ma co się dziwić, jajka są pożywne, a ich przygotowanie zajmuje nam dosłownie parę minut. Możemy postawić na prostotę, czyli jajka na miękko lub twardo, ale jeśli znajdziesz dodatkowe 6 minut przy porannej rutynie, dasz radę wyczarować jajeczną pastę z dodatkiem fety!

Pasta jajeczna z fetą

Przygotuj pastę jajeczną do kanapek, by rano zjeść pożywne śniadanie, a nie szybką przekąskę, która nie napełni twojego brzucha i sprawi, że będziesz głodny aż do obiadu! Kanapkowe smarowidła ułatwiają nasze poranki i zapewniają lepszy początek dnia.
Czas całkowity 5 min.
Czas przygotowywania 5 min.
Czas gotowania 5 min.

Sposób przygotowania

  • Jajka możesz ugotować dzień wcześniej. Jeśli jednak decydujesz się na to rano, wrzuć je do wrzącej wody na ok. 6 minut.
  • Ugotowane jajka pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojoną fetę, majonez, kiełki oraz szczypiorek. Jeśli wolisz gładką konsystencję rozgnieć wszystko widelcem.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli