w ,

Pyszna i sycąca sałatka z zieloną fasolką szparagową

Sałatka z fasolką szparagową

Sałatka z fasolki szparagowej to świetny pomysł na wykorzystanie zalegających w lodówce strączek, które znudziły nam się w tradycyjnej formie. Możesz użyć jednego rodzaju fasolki lub pomieszać żółtą z zieloną. Sałatka będzie dobrym dodatkiem do dań z grilla jak i samodzielny posiłek.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Sposób przygotowania

  • W miseczce umieść oliwę lub olej, dodaj sok z cytryny i pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzuć świeżą pietruszkę oraz przyprawy, zamieszaj powstały sos. Odstaw na bok, by cebula zmiękła.
  • Ugotuj ziemniaki i fasolkę na miękko z dodatkiem soli. To samo zrób z jajkami.
  • Jajka obierz ze skorupki i pokrój w drobną kostkę. Pomidorki koktajlowe pokrój na pół.
  • Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i delikatnie zamieszaj całość.

Składniki

na 5 porcji

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli