w

Dwa składniki, które podrasują zupę kalafiorową

Zupa kalafiorowa

Czasami warto nagiąć reguły i poeksperymentować w kuchni. Nie obiecujemy, że zawsze wszystko się uda, ale czasami ze zwykłego przypadku można wyczarować ciekawe danie, lub podrasować to co było "dobre" na "najlepsze".
Zupa kalafiorowa to idealny lekki obiad na upalny dzień. Z reguły jest to dość delikatna zupa, ale gdy dodamy dwa aromatyczne składniki, może przybrać całkiem nowego smaku.
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 40 min.

Sposób przygotowania

  • Kalafior umyj i podziel na mniejsze różyczki. Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do gotującego się bulionu. Zmniejsz gaz i gotuj wszystko, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem, i dorzuć serek topiony. Na końcu odlej odrobinę bulionu i zahartuj śmietanę, a następnie dolej do zupy.
  • Gotową zupę posyp koperkiem i podawaj na ciepło.

Składniki

na 5 porcji

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli