w

Skrzydełka w glazurze z coca-coli

Lepiące, słodkie skrzydełka, które rozpływają się przy każdym gryzie to twoje kulinarne marzenie? Całe szczęście, że dziś je spełnimy! Przedstawiamy przepis na soczyste skrzydełka w glazurze z coca-coli. Przepis jest dziecinnie prosty, nie musisz się obawiać skomplikowanego procesu przygotowania i długich godzin w kuchni. Wystarczy, że masz piekarnik, a załatwi on całą robotę za ciebie!

Skrzydełka w coli

Kojarzysz te amerykańskie filmy ze starymi knajpami, które mają czerwone, skórzane lorze i czarno-białą podłogę? Nam glazurowane skrzydełka kojarzą się właśnie z taką scenerią. Dzięki tej potrawie przeniesiesz się do klimatycznej Amerykańskiej knajpy!
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 50 min.

Sposób przygotowania

  • W naczyniu żaroodporny umieść skrzydełka, cebulę i coca-colę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200*C na 40 minut.
  • Przygotuj marynatę. Połącz miód, musztardę, cukier trzcinowy i goździki. Wymieszaj marynatę i natrzyj nią ugotowane skrzydełka. Ponownie umieść w piekarniku i piecz przez 10 minut.
  • Pieczone skrzydełka podawaj z surówką.

Składniki

na 4 porcje

Marynata

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      3 komentarzy

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli