w ,

Okrasa zdradza patent na najbardziej puszysty omlet. Jego przygotowanie jest banalnie proste!

Omlet Karola Okrasy

Omlet to propozycja ciepłego śniadania, przy którym nie spędzimy wielu godzin w kuchni. Można go przygotować w wersji słodkiej lub wytrawnej. Bazowe produkty pozostają takie same, natomiast możemy zaszaleć z dodatkami! Tradycyjny omlet jest przygotowywany bezpośrednio na patelni, natomiast Okrasa postanowił wykorzystać jeszcze jedno urządzenie, które posiada każdy z nas – piekarnik! Jak się do tego zabrać? Koniecznie prześledź ten przepis!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 20 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Oddziel żółtka od białek. Ubijamy białka ze szczyptą soli a żółtka łączymy trzepaczką z mąką, śmietaną i proszkiem do pieczenia. Mieszamy ubitą pianę z żółtkiem.
  • Ciasto wykładamy na zimną patelnię i smażymy na małym płomieniu, do momentu aż ciasto się nie zetnie.
  • Patelnię wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na 15 minut. Trzeba doglądać naszego omleta, jeśli będzie zarumieniony, pora go wyciągnąć.
  • Gotowy placek przekładamy na talerz, smarujemy powidłami, jogurtem i posypujmy świeżymi owocami.

Składniki

na 1 porcja

Zobacz
Przepis od: Karol Okrasa
Ocena:
(głosy: 2 )
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli