w , ,

Gordon Ramsay zdradza przepis na swoją popisową jajecznicę!

Jajecznica Gordona Ramsaya

Jajecznica to idealna propozycja na ciepłe śniadanie. Jest prosta w przygotowaniu i można ją podawać z ulubionymi dodatkami. Gordon Ramsay ujawnił przepis na idealną jajecznicę, musimy przyznać, że jest to niecodzienny sposób na jej przygotowanie!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 5 min.
Czas gotowania 5 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Wbij jajka na patelnię i dorzuć kawałek masła, które sprawi, że jajecznica będzie miała aksamitny smak.
  • Postaw patelnię na dużym ogniu.
  • Roztrzep jajka.
  • Cały czas mieszaj, aż masło zacznie się topić.
  • Po około 30 sekundach zdejmij patelnię z ognia, nadal mieszając.
  • Po 10 sekundach ponownie wstaw patelnię na ogień.
  • Powtarzaj te czynności przez 3 minuty.
  • Po usmażeniu dodaj łyżeczkę śmietany, która sprawi, że jajecznica będzie miała wyjątkową, kremową konsystencję.
  • Tuż przed podaniem dopraw jajecznicę solą i pieprzem i posyp posiekanym szczpiorkiem.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze

Jajecznica Gordona Ramsaya
Na porcję przypada:
Kalorie
550
Tłuszcze
 
53
g
82
%
Węglowodany
 
1.4
g
0
%
Białka
 
17.1
g
34
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Gordon Ramsay
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli