w

Zupa za 2,70 zł w barze mlecznym? TikToker mówi gdzie zjeść już za kilka złotych

barze mlecznym
Mizina, Getty Images

W dzisiejszych czasach ciężko o obiad za mniej niż 20 złotych. Wynika to z podwyżek żywności, energii oraz najmu. Innymi słowy, właściciele lokali muszą znaleźć pieniądze, które pokryją te wszystkie koszty, a jedynym na to sposobem jest podniesienie cen. Youtuber Książulo postanowił sprawdzić, w jakich cenach można zjeść w barze mlecznym. Bardzo się zaskoczył, gdyż za kilkudaniowy obiad zapłacił ok. 40 złotych!

Szymon Nyczke to bloger, który zdominował polskiego tiktoka swoimi testami żywności. Początkowo pokazywał popularne fastfoody i oceniał ich jakość, lecz już wkrótce poszerzył swój kontent o testy tradycyjnego jedzenia. Tym razem wybrał się do baru mlecznego we Wrocławiu „Miś” na ulicy Kuźniczej. Jego zamówienie składało się z tradycyjnych dań: zupa pomidorowa, szczawiowa z jajkiem, kotlet schabowy z dodatkami, mielony z dodatkami oraz naleśniki z serem. Ceny każdego z tych dań były naprawdę niskie!

Miska zupy pomidorowej za 2,70 zł i mielony z dodatkami za nie całe 10 złotych! Dodatkowo trzeba przyznać, że porcje są naprawdę spore, a smak „jak u babci”.

Każde z dań, które kupił, były smaczne i nie można im było nic zarzucić. Za cały obiad zapłacił łącznie 37,65 zł! Zapewnię w knajpie obok mógłby zapłacić tyle co najwyżej za zupę i napój.

barze mlecznym
kotlety mielone, fot. papkin, Getty Images

Mężczyzna zachwala kotlety mielone, które jego zdaniem są zrobione z idealnym wyczuciem:

Czuć mięso, czuć cebulkę. Nie mogę wyjść ze zdumienia a propos ceny tych dań i tego, że są naprawdę ok

filmik z kanału ksiazulo TikTok

A ty znasz jakiś bar mleczny, który oferuje dobre jedzenie w naprawdę niskich cenach? Jeśli tak, daj znać!

Zobacz również:

Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli