w

Zostało Ci trochę koperku i nie chcesz go marnować? Zrób tę zupę!

Lekka zupa koperkowa, zarówno dla dorosłych, jak i maluchów które dopiero zaczynają swoją kulinarną przygodę. Potrzebujesz 5 składników (nie licząc wody!) do jej wykonania.

Zupa robi się praktycznie sama, bo kroimy jedynie koperek. Jest dobra na żołądek, bo nie zawiera żadnych ciężkostrawnych składników, ale tym samym można się nią najeść.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Wlej do garnka wodę, vegetę, pieprz i lubczyk. Pozostaw do zagotowania.
  • Wypłucz ryż i dodaj do gotującej się wody z przyprawami. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.
  • Koperek poszatkuj, wrzuć do wody. Dodaj śmietankę i wymieszaj całość.
  • Podawaj ciepłe.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Zupa koperkowa
Na porcję przypada:
Kalorie
138.7
Tłuszcze
 
2
g
3
%
Węglowodany
 
26.8
g
9
%
Błonnik
 
0.4
g
2
%
Białka
 
2.5
g
5
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.