w ,

Znamy przepis na wigilijny kompot Magdy Gessler. Z nim święta będą udane!

annata78, Getty Images

Święta coraz bliżej. A wraz z nimi Wigilia, na której nie może zabraknąć kompotu z suszu. I już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować wigilijny kompot z przepisu samej Magdy Gessler.

Do Wigilii zostało 7 dni. Mamy więc coraz mniej czasu na świąteczne zakupy i przygotowania. Jeśli jesteś właśnie w trakcie robienia listy z produktami spożywczymi, zatrzymaj się na chwilę.

Już za moment poznasz genialny przepis na wigilijny kompot autorstwa Magdy Gessler. W tym roku, podczas wigilijnej wieczerzy, możesz zaserwować swoim bliskim genialny napój z suszonych owoców. Na pewno będzie pysznie i ciekawie!

Wigilijny kompot Magdy Gessler

Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 45 min.

Składniki

na 1 porcja

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Suszone owoce wrzucamy do garnka, po czym zalewamy je wodą.
  • Tak powstałą mieszankę gotujemy przez 30 minut na małym ogniu.
  • Jeśli nie masz pod ręką suszonych owoców, zawsze możesz podzielić świeże owoce na mniejsze kawałki i ususzyć je w domowym piekarniku.
  • Po 30 minutach dodaj do garnka miód, goździki oraz cynamon.
  • Mieszankę z przyprawami gotuj przez kolejne 15 minut.
  • W międzyczasie pokrój w plastry umytą pomarańczę.
  • Po kwadransie zdejmij garnek z palnika i dodaj do niego plastry pomarańczy.
  • Kompot dobrze schłodzić w lodówce.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Wigilijny kompot Magdy Gessler
Na porcję przypada:
Kalorie
177.7
Tłuszcze
 
1.3
g
2
%
Węglowodany
 
46.3
g
15
%
Błonnik
 
9.1
g
38
%
Białka
 
1.7
g
3
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Magda Gessler
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Koniecznie daj mi znać, czy w Twoim domu na wigilijnym stole również króluje domowy kompot z suszonych owoców. Jeśli tak, robisz go podobnie do Magdy Gessler?

Zobacz także: Kluski śląskie z sosem mięsnym! Magda Gessler opracowała niezwykły przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani