Spis treści
Święta coraz bliżej. A wraz z nimi Wigilia, na której nie może zabraknąć kompotu z suszu. I już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować wigilijny kompot z przepisu samej Magdy Gessler.
Do Wigilii zostało 7 dni. Mamy więc coraz mniej czasu na świąteczne zakupy i przygotowania. Jeśli jesteś właśnie w trakcie robienia listy z produktami spożywczymi, zatrzymaj się na chwilę.
Już za moment poznasz genialny przepis na wigilijny kompot autorstwa Magdy Gessler. W tym roku, podczas wigilijnej wieczerzy, możesz zaserwować swoim bliskim genialny napój z suszonych owoców. Na pewno będzie pysznie i ciekawie!
Wigilijny kompot Magdy Gessler
Składniki
na porcja
Sposób przygotowania
- Suszone owoce wrzucamy do garnka, po czym zalewamy je wodą.
- Tak powstałą mieszankę gotujemy przez 30 minut na małym ogniu.
- Jeśli nie masz pod ręką suszonych owoców, zawsze możesz podzielić świeże owoce na mniejsze kawałki i ususzyć je w domowym piekarniku.
- Po 30 minutach dodaj do garnka miód, goździki oraz cynamon.
- Mieszankę z przyprawami gotuj przez kolejne 15 minut.
- W międzyczasie pokrój w plastry umytą pomarańczę.
- Po kwadransie zdejmij garnek z palnika i dodaj do niego plastry pomarańczy.
- Kompot dobrze schłodzić w lodówce.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Koniecznie daj mi znać, czy w Twoim domu na wigilijnym stole również króluje domowy kompot z suszonych owoców. Jeśli tak, robisz go podobnie do Magdy Gessler?
Zobacz także: Kluski śląskie z sosem mięsnym! Magda Gessler opracowała niezwykły przepis
Przepisy i porady Magdy Gessler
Golonka po bawarsku. Magda Gessler robi ją w ten sposób
Magda Gessler wzbudza kontrowersje wśród Włochów. Jej carbonara jest „niepoprawna”
Pajda ze smalcem u Magdy Gessler kosztuje 23 złote?! Zobacz jak wygląda
Nowy program telewizyjny z Magdą Gessler!
Zupa grzybowa Magdy Gessler. Nie może zabraknąć jej na Wigilii
„Nie ruszać tego mięsa, pamiętajcie” – porada Magdy Gessler jest dość nietypowa. Sprawdź jej metodę na soczyste mięso
Jak wypadła restauracja po Kuchennych Rewolucjach? Jednoznaczna opinia
Chleb od Magdy Gessler jest w cenie dobrego obiadu z restauracji!
Magda Gessler uważa, że gołąbki powinny być nadziewane tylko ryżem do risotto
Zobacz więcej