Spis treści
Tatar jest daniem dość kontrowersyjnym, jedni go kochają, drudzy nienawidzą. Dla miłośników tego mięsnego dania mamy przepis od samej królowej polskiej kuchni! „Oko pirata” to tatar wołowy z dodatkami, który będzie świetną przystawką przed głównym daniem. Zobacz jak przygotowuje go sama Gessler.
Tatar Magdy Gessler
Sposób przygotowania
- Mięso wypłucz i osusz. Drobno posiekaj, a następnie przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa.
- Do wołowiny dodaj żółtka, olej, wodę, sól i pieprz. Ugniataj masę dłonią, aż stanie się jednolita.
- Mięso podziel na porcje, uformuj kulki, rozpłaszcz i zrób na środku wgłębienie na żółtko.
- Tatara podaj z pokrojonymi w krążki oliwkami i posiekaną cebulką.
Składniki
na porcji
- 500 g polędwica wołowa
- 2 żółtko
- 1/2 szklanka olej
- 1/4 szklanka woda mineralna
- cebula
- 10 s sztuk oliwki czarne
- sól (pieprz)
- 5 żółtek żółtko (do podania)
Przepisy i porady Magdy Gessler
Chłodnik litewski Magdy Gessler podbija sieć!
Ceny świątecznych dań u Magdy Gessler. Czy kogoś na to stać!?
Pajda ze smalcem u Magdy Gessler kosztuje 23 złote?! Zobacz jak wygląda
Świąteczny catering Magdy Gessler. Ceny mają wiele do życzenia…
Znamy przepis na wigilijny kompot Magdy Gessler. Z nim święta będą udane!
Marynata do żeberek wg Magdy Gessler. Palce lizać!
Chcesz gotować jak Magda Gessler? Możesz zapisać się na jej warsztaty
Ile kosztuje świąteczny tort makowy? U Magdy Gessler trzeba zapłacić prawie pół tysiąca złotych
Nowy program telewizyjny z Magdą Gessler!
Zobacz więcej