w ,

Tajemniczy składnik w kawie mrożonej? Ania Starmach ujawnia przepis!

Jakiś czas temu kawa mrożona stała się hitem na upalne dni! Można ją podawać niczym deser – z mnóstwem dodatków, ale i w skromniejszej (co wcale nie znaczy gorszej!) wersji z mlekiem i dużą ilością lodu.
To, jaką wybierzemy zależy jedynie od naszych upodobań! Dziś skupimy się na przepisie Ani Starmach, która zdradza tajemny składnik swojej ulubionej kawy! Dla naszej kucharki najlepsza kawa to ta z… lodami waniliowymi! Zdziwieni?
Sponsorowane
Czas całkowity 5 minuty
Czas przygotowywania 5 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Kawę umieść w szklance i dodaj do niej wodę (nie musi być gorąca).
    3 łyżka kawa rozpuszczalna, 150 ml woda
  • Do kawy dodaj zimne mleko i wymieszaj.
    200 ml mleko
  • Na sam koniec dodaj lody waniliowe i posyp całość tartą czekoladą.
    2 gałka lody waniliowe, 20 g czekolada mleczna

Składniki

na 2 osoby

Wartości odżywcze Zobacz

Kawa mrożona Ani Starmach
Na porcję przypada:
Kalorie
119.9
Tłuszcze
 
6.8
g
10
%
Węglowodany
 
12.2
g
4
%
Błonnik
 
0.6
g
3
%
Białka
 
4
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz