Spis treści
Surówka z porów Siostry Anastazji to strzał w 10! Jej smak jest lekko pikantny z nutką słodyczy, która pochodzi z rodzynek i tartego jabłka. Pasuje do mięsa i dań typowo wegańskich, ma bogaty smak, który dopełnia większość dań!
Bogata kompozycja warzyw to porządny zastrzyk witaminowy dla naszego ciała. Składniki zawarte w pietruszce pozytywnie wpływają na kondycję naszej skóry oraz usuwa wszystkie toksyny, które zalegają w naszym organizmie.
Jeśli masz dość nudnych i mdłych surówek, wybierz tę od siostry Anastazji! Jest lekko ostra, z wyraźną słodką nutą, która przyjemnie kontrastuje z resztą warzyw. Jeśli dressing jest dla ciebie zbyt intensywny, zmień musztardę na sok z cytryny.
Surówka z porów
Składniki
na 1 miska
- 3 por (średniej wielkości)
- 1 jabłko
- 3 ogórki kiszone
- 1 garść rodzynki
- 1 pęczek pietruszka
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżka musztarda
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania
- Pora ścieramy na tarce o grubych oczkach i lekko sparzamy wrzątkiem, by por stał się miękki.
- Jabłka, ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Rodzynki sparzamy wrzątkiem by zmiękły.
- Pietruszkę szatkujemy na drobno. W miseczce mieszamy musztardę z oliwą i przyprawami.
- Wszystkie warzywa mieszamy, dorzucamy pietruszkę, sos i garść rodzynek.
Surówka z porów Siostry Anastazji jest jej popisowym dodatkiem. Jeśli wypada jakiś uroczysty obiad, nie ma wątpliwości, co znajdzie się na talerzach wszystkich gości.
Zobacz także:
Jeden komentarz