w

Surówka z porów Siostry Anastazji. Sekretny składnik doda słodyczy

papkin, Getty Images

Surówka z porów Siostry Anastazji to strzał w 10! Jej smak jest lekko pikantny z nutką słodyczy, która pochodzi z rodzynek i tartego jabłka. Pasuje do mięsa i dań typowo wegańskich, ma bogaty smak, który dopełnia większość dań!

Bogata kompozycja warzyw to porządny zastrzyk witaminowy dla naszego ciała. Składniki zawarte w pietruszce pozytywnie wpływają na kondycję naszej skóry oraz usuwa wszystkie toksyny, które zalegają w naszym organizmie.

Jeśli masz dość nudnych i mdłych surówek, wybierz tę od siostry Anastazji! Jest lekko ostra, z wyraźną słodką nutą, która przyjemnie kontrastuje z resztą warzyw. Jeśli dressing jest dla ciebie zbyt intensywny, zmień musztardę na sok z cytryny.

Surówka z porów

Sałatka obiadowa z kilku świeżych składników doda trochę orzeźwienia i koloru do naszego obiadowego talerza.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.

Składniki

na 1 miska

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Pora ścieramy na tarce o grubych oczkach i lekko sparzamy wrzątkiem, by por stał się miękki.
  • Jabłka, ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Rodzynki sparzamy wrzątkiem by zmiękły.
  • Pietruszkę szatkujemy na drobno. W miseczce mieszamy musztardę z oliwą i przyprawami.
  • Wszystkie warzywa mieszamy, dorzucamy pietruszkę, sos i garść rodzynek.
Zobacz
Przepis od: Siostra Anastazja
Ocena:
(głosy: 4 )
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Surówka z porów Siostry Anastazji jest jej popisowym dodatkiem. Jeśli wypada jakiś uroczysty obiad, nie ma wątpliwości, co znajdzie się na talerzach wszystkich gości.

Zobacz także:

  • Miniatura:
  • papkin, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli