w

Surówka do obiadu według przepisu Magdy Gessler

Słodka surówka z marchwi to klasyk w każdym polskim domu, każdy ma na nią swój sposób, gdyż jedni wolą bardziej wytrawną od słodkiej i na odwrót. Magda Gessler woli słodką wersję z odrobiną pikantnego składnika. Koniecznie sprawdź co przygotowała tym razem.
Sponsorowane
Czas całkowity 15 minuty
Czas przygotowywania 15 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Marchewkę i jabłka obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce i przenosimy do dużej miski.
  • Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i mieszamy, a następnie dodajemy starty chrzan i ponownie sok z cytryny. Taka procedura ochroni surówkę przed ciemnieniem i pomoże wydobyć smak.
  • Całość mieszamy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Możemy całość posypać orzechami włoskimi.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Surówka Magdy Gessler
Na porcję przypada:
Kalorie
94.7
Tłuszcze
 
3
g
5
%
Węglowodany
 
17.3
g
6
%
Błonnik
 
4
g
17
%
Białka
 
1.3
g
3
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.