w ,

Śledzie na szybko. Zrobisz je w mgnieniu oka na Wigilię

atlasstudio

Już jutro Wigilia, a Ty masz jeszcze całą masę roboty do ogarnięcia? A może zapomniałaś przygotować śledzie z przepisu, który wymaga sporo czasu? Nie martw się, mamy sprawdzony przepis na śledzie na szybko.

Na wigilijnym stole obok czerwonego barszczu, karpia w galarecie, pierogów z kapustą i grzybami, nie może zabraknąć pysznego śledzika. I tak się składa, że mamy ciekawy przepis, który świetnie sprawdzi się na ostatnią chwilę. Zrobisz go w mgnieniu oka, o czym przekonasz się już za moment. Tego nie możesz przegapić!

Śledzie na szybko

Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Składniki

na 6 porcji

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pracę nad przepisem rozpoczynamy od moczenia śledzi w zimnej wodzie przez ok. 20 minut.
  • Po takiej kąpieli dzielimy śledzie na mniejsze kawałki.
  • Następnie przygotowujemy cebule. Siekamy je drobno, po czym zalewamy wrzątkiem, aby były deliktniejsze w smaku w ekspresowym tempie. Dobrze zrobić to przy pomocy sitka.
  • Na blacie kuchennym stawiamy słoik, po czym układamy w środku na przemian kawałki śledzi, cebule oraz przyprawy.
  • Całość zalewamy olejem i octem.
  • Dokładnie zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na kilka godzin.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Śledzie na szybko
Na porcję przypada:
Kalorie
123.8
Tłuszcze
 
6.9
g
11
%
Węglowodany
 
1.3
g
0
%
Błonnik
 
0.4
g
2
%
Białka
 
13.6
g
27
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Teraz już wiesz, jak zrobić śledzie na szybko. Wszystkie składniki na pewno masz w domu. Nie ma więc co panikować i się zamartwiać, tylko zakasać rękawy i zabrać się do pracy. Już za moment uratujesz święta w swoim domu.

Zobacz także: Świąteczny keks z bakaliami. Szybkie i proste ciasto dla zabieganych

  • Miniatura:
  • atlasstudio
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani