w

Siostra Anastazja zdradza recepturę na buraczki z cukinią do słoików na zimę

Buraczki z cukinią do słoika

Siostra Anastazja przygotowała specjalny przepis na sałatkę do słoików. W roli głównej buraki i cukinia! Będzie to idealny dodatek do zimowych obiadów, zwłaszcza mięsa, które lubi słodkie dodatki. Przepis jest tak prosty, że nie musisz obawiać się kraksy w swojej kuchni.
Ćwikła i cukinia cieszą się popularnością na zimę, a co gdyby połączyć dwa ulubione składniki i stworzyć jedną pyszną sałatkę do słoików.
Sponsorowane
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 40 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Buraki oczyść i ugotuj w skórce, a następnie pokrój w kostkę. W osobnej misce umieść pokrojoną cukinię i cebulkę, następnie posól całość i odsącz gdy puszczą wodę. W tym czasie możesz pokroić paprykę w kostkę.
  • Składniki wymieszaj i umieść w wyparzonych słoikach. Do każdego wrzuć jeden liść laurowy oraz dwa ziarna ziela angielskiego.
  • Czas na zalewę, wodę zagotuj z olejem, octem, cukrem i solą. Gorący płyn przelej do słoików i mocno zakręć, a następnie przekręć słoiki do góry dnem i pozostaw do wystygnięcia.

Składniki

na 5 słoików

zalewa

Wartości odżywcze

Buraczki z cukinią do słoika
Na porcję przypada:
Kalorie
890.5
Tłuszcze
 
50.6
g
78
%
Węglowodany
 
100.7
g
34
%
Błonnik
 
27.5
g
115
%
Białka
 
19.7
g
39
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Siostra Anastazja
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli