Spis treści
Sałatka z kapusty pekińskiej to idealne uzupełnienie obiadu. Nie od dziś wiadomo, że porcja warzyw do obiadu jest niezbędnym elementem przy zdrowej diecie. Dzisiejszy przepis to inspiracja sałatką z przepisu Kasi Cichopek.
Sałatka Katarzyny Cichopek
Sposób przygotowania
- Kapustę pekińską myjemy i drobno szatkujemy, przekładamy do dużego naczynia. Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. To samo robimy z pomidorem i ogórkiem. Warzywa dorzucamy do kapusty.
- Fetę kroimy w kostkę, dorzucamy do warzyw i wstępnie mieszamy. W miseczce mieszamy jogurt, majonez, sól i pieprz.
- Dolewamy sos do sałatki i mieszamy.
Składniki
na porcji
- 1 kapusta pekińska
- 1 pomidor malinowy
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 200 g ser feta
- 1 ogórek
- pieprz
- sól
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 1 łyżka majonez
Jeden komentarz