w

Sałatka z kapusty pekińskiej według przepisu Kasi Cichopek

Sałatka z kapusty pekińskiej to idealne uzupełnienie obiadu. Nie od dziś wiadomo, że porcja warzyw do obiadu jest niezbędnym elementem przy zdrowej diecie. Dzisiejszy przepis to inspiracja sałatką z przepisu Kasi Cichopek.

Sałatka Katarzyny Cichopek

Sekretnym dodatkiem, który dodaje charakteru sałatce, jest ser feta. Do tego kilka warzyw, kremowy sos na bazie jogurtu naturalnego, majonezu i przypraw. Nie będziesz w stanie się oderwać od tego przysmaku.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Kapustę pekińską myjemy i drobno szatkujemy, przekładamy do dużego naczynia. Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. To samo robimy z pomidorem i ogórkiem. Warzywa dorzucamy do kapusty.
  • Fetę kroimy w kostkę, dorzucamy do warzyw i wstępnie mieszamy. W miseczce mieszamy jogurt, majonez, sól i pieprz.
  • Dolewamy sos do sałatki i mieszamy.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze

Sałatka Katarzyny Cichopek
Na porcję przypada:
Kalorie
137.9
Tłuszcze
 
9.3
g
14
%
Węglowodany
 
8.3
g
3
%
Błonnik
 
1
g
4
%
Białka
 
6.8
g
14
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli