w ,

Sałatka szynkowa siostry Anastazji. Idealna na drugie śniadanie !

sałatka szynkowa siostry Anastazji
ajafoto/ Getty Images

Sałatka szynkowa siostry Anastazji to genialna propozycja na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Łatwo ja transportować, nie trzeba jej podgrzewać a samo wykonanie zajmie nam 15 minut!

Sałatka jest urozmaicona o puszkowanego ananasa, który nadaje słodyczy i soczystości całemu daniu. Jeśli nie jesteś fanką takich połączeń, możesz pominąć ten składnik, jednak sałatka straci swoją charakterystyczną nutę.

Pamiętam, jak przygotowałam tę sałatkę pierwszy raz na spotkanie z przyjaciółmi. Byłam poddenerwowana, że nikt nie będzie chciał jej skosztować, tymczasem po kilku godzinach nie było po niej śladu. Sałatka szynkowa siostry Anastazji podbiła ich serca, a uwierzcie, że to nie takie proste!

Salatka z szynką i ananasem

Połączenie ananasa i szynki nie jest aż tak obce, gdyż chyba większość z was kojarzy pizzę hawajską? To ona zapoczątkowała to połączenie smaków, które kocha większość z nas!
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Jajka należy ugotować na twardo i przestudzić, a następnie pokroić w kostkę.
  • Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Warzywa w puszkach odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski razem z jabłkiem i jajkami. Dodajemy pokrojoną szynkę oraz ogórki. Jeśli chcesz, by ananas zdominował smak sałatki, dodaj całą puszkę, jeśli nie dodaj 2-3 pokrojone plasterki.
  • Do miski ze składnikami dorzucamy majonez, posiekaną pietruszkę i przyprawy.
sałatka szynkowa

Wartości odżywcze

Salatka z szynką i ananasem
Na porcję przypada:
Kalorie
331
Tłuszcze
 
8.7
g
13
%
Węglowodany
 
57
g
19
%
Błonnik
 
5
g
21
%
Białka
 
10.1
g
20
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Zobacz również inne pyszności od siostry Anastazji:

  • Miniatura:
  • ajafoto/ Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli