w

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji. Jeden składnik robi całą robotę

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, co nigdy nie jadł sałatki jarzynowej. Zakładam, że nie ma wśród nas takiej osoby, gdyż ta sałatka od zawsze króluje na naszych stołach. Mimo że sałatka jest popularna, to każdy ma na nią swój sposób. Siostra Anastazja postanowiła się podzielić swoją genialną recepturą, jeden składnik dodaje całej głębi smaku!

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji ma dodatek marynowanych pieczarek, które są lekko kwaskowate, a to dodaje cudownego kontrastu dla delikatnych warzyw korzennych. Siostra Anastazja ma dopracowane proporcje do perfekcji!

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji

[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 1 godz.

Składniki

na 10 porcji

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Świeże warzywa korzenne należy umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Kiedy będą miękkie, odstawiamy je z gazu, a gdy ostygną, kroimy w drobną kostkę. W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo, a gdy ostygną obierz z łupki i pokrój w kostkę.
  • Ogórki kiszone, cebulę i pieczarki pokrój drobno w kostkę. Groszek odcedź z zalewy i wrzuć do miski.
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatka smakuje najlepiej po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się połączą.
Sałatka jarzynowa siostry Anastazji
Zobacz
Przepis od: Siostra Anastazja
Ocena:
(głosy: 2 )
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Zobacz również:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli