w

Sałatka jarzynowa Karola Okrasy będzie królować na świątecznym stole!

Sałatka jarzynowa Karola Okrasy nie ma sobie równych na świątecznym stole. Kucharz dodaje do niej pewien nietypowy składnik, który dodaje słodyczy i przełamuje smak korzennych warzyw. Ta sałatka to prawdziwe arcydzieło!

Sałatka jarzynowa Karola Okrasy

Sałatka jarzynowa jest w topce ulubionych przekąsek Polaków. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, gdyż można stopniować jej poziom ostrości i kwaskowatości. Nie ma absolutnie żadnej opcji, by sałatka nam nie wyszła, wychodzi za każdym razem!

Sałatka jarzynowa Karola Okrasy

Sekretnym składnikiem jest karmelizowane jabłko, które nada nieco słodyczy i wyniesie sałatkę na całkiem inny wymiar. Dzięki nim sałatka smakuje jeszcze lepiej! Karol Okrasa stara się ulepszać polskie dania i stale wplata to nowe rozwiązania, by wnieść je na nowy poziom.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 40 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Zacznij od karmelizowania jabłek. Pokrój je na drobną kostkę, wrzuć na patelnie i zacznij podsmażać, dodaj cukier i podgrzewaj, aż jabłka lekko zmiękną i staną się brązowe.
  • Włoszczyznę (marchew, seler, ziemniaki i pietruszkę) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka możesz ugotować w tym samym garnku lub oddzielnie.
  • Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski, to samo robimy z jajkami i jabłkami z patelni. Dosypujemy odsączony groszek z puszki. W miseczce robimy sos do sałatki, mieszamy majonez, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz. Sos dolewamy do składników i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.
Sałatka jarzynowa Karola Okrasy
Zobacz
Przepis od: Karol Okrasa
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli