w ,

Rozgrzewający napar imbirowy na przeziębienie i bóle całego ciała

Sezon chorobowy kwitnie w pełni, ludzie łapią drobne przeziębienia, które warto zwalczyć domowymi sposobami, póki są jeszcze w zalążku. Rozgrzewający napar imbirowy pozwoli nam uporać się z nieprzyjemnymi dolegliwościami w mgnieniu oka. Sprawdź jak go przygotować i ile zażywać, by wyzdrowieć w pełni sił.

W tym miesiącu kolejki do lekarza ciągną się naprawdę daleko. Ludzie mimo dobrego ubierania się na tak zwaną „cebulkę” łapią przeziębienia, które doskwierają im w najprostszych czynnościach. Aby im zapobiec, warto uciekać się do domowych sposobów leczenia: zdrowej żywności, naturalnych syropów i naparów. Dziś przedstawiamy przepis na niezwykle smaczny i rozgrzewający napar imbirowy, który postawi cię na nogi!

Napar imbirowy

Napar smakuje niczym herbatka rozgrzewająca, a przy tym ma cudowne właściwości lecznicze. Pomaga na przeziębienia, gorączkę i bóle miesiączkowe.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.

Składniki

na 1 litr

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • W czajniku gotujemy ok. litr wody. Do garnka wrzucamy pokrojony imbir, goździki i cynamon. Zalewamy całość wrzątkiem i gotujemy przez 5 minut. Ściągamy garnek z gazu i zostawiamy, by ostygł, następnie dolewamy sok z cytryny, malin i miód. Mieszamy i próbujemy, jeśli napar jest zbyt intensywny, dolewamy przegotowanej wody.
  • Pijemy 3 razy dziennie po pół szklanki.
Rozgrzewający napar imbirowy
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Zobacz także:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

    Autor: Ola Zając

    Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
    Napisz do Oli