w ,

Przepis na rosół według Makłowicza!

Najszybszy rosół wykonamy z kostek rosołowych, które powinny być JEDYNIE awaryjnym rozwiązaniem. Prawdziwy rosół to wywar z naszego ulubionego mięsa, w przypadku tego przepisu będzie to drób i antrykot wołowy. Sekretem udanej zupy, jest długie gotowanie na małym ogniu i odpowiednia ilość warzyw. To wyjątkowo uniwersalny przepis, można go podawać z kluskami, ziemniakami, a nawet zacierką.
Sponsorowane
Czas całkowity 2 godziny 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 2 godziny
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mięso zalewamy zimną (!) wodą, wtedy jego smak przejdzie na zupę.
  • Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. godziny.
  • Zbieramy pianę z wierzchu. Dodajemy obrane i umyte warzywa oraz spaloną cebulę. Całość gotujemy przez następne 2 godziny.
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli zajdzie potrzeba, można doprawić domową wegetą. .Rosół najlepiej smakuje z makaronem domowym lub nitkami.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Rosół Makłowicza
Na porcję przypada:
Kalorie
243.7
Tłuszcze
 
14.6
g
22
%
Węglowodany
 
9.1
g
3
%
Błonnik
 
2.4
g
10
%
Białka
 
18.7
g
37
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    2 komentarzy