w ,

Podrasowana sałatka jarzynowa od Siostry Anastazji

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji
springtime78, Getty Images

Sałatka jarzynowa Siostry Anastazji to coś więcej niż włoszczyzna z jajkiem. W jej przepisie jest dwa extra składniki, które są w stanie podrasować delikatny smak sałatki. Jeśli jesteś ciekawa, co takiego wymyśliła, sprawdź poniższy przepis.

Święta Wielkanocne tuż, tuż! Co za tym idzie, musisz mieć już wstępny plan na to, jakie dania i przekąski znajdą się na twoim stole. Jedną z najbardziej popularnych przekąsek jest sałatka jarzynowa, która dzięki swej prostocie trafia do serc wielu z nas.

Sałatka może z czasem nieco się przejeść, w takich momentach warto nieco ją ulepszyć, przez dodanie kilku extra składników. W tym przepisie siostra Anastazja wykorzystuje szynkę konserwową i tarty ser żółty.

Sałatka warzywna z szynką i serem

Dodaj do sałatki trochę szynki i tartego sera, a stanie się jeszcze lepsza! Jej podstawa jest taka sama jak w tradycyjnej sałatce, a dodatki nieco ją odświeżają.
Sponsorowane
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 25 min.

Składniki

na 10 porcji

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki, marchew, cebulę i jajka kroimy w kostkę, następnie wrzucamy do miski. Warzywa w puszkach odsączamy z zalewy i przelewamy wodą, następnie wrzucamy do miski z włoszczyzną.
  • Szynkę kroimy w kostkę, a ser ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, dodajemy majonez oraz musztardę. Zamieszaną sałatkę odstawiamy na kilka godzin, by smaki dobrze się przeszły. Szczypiorek i pietruszkę dodajemy tuż przed samym podaniem.

Wartości odżywcze

Sałatka warzywna z szynką i serem
Na porcję przypada:
Kalorie
202.3
Tłuszcze
 
9.9
g
15
%
Węglowodany
 
18.1
g
6
%
Błonnik
 
2.6
g
11
%
Białka
 
10.4
g
21
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Siostra Anastazja
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Sałatka jarzynowa siostry Anastazji to krok w stronę nowoczesnej kuchni, gdzie wszędzie dodawany jest ser żółty. Ten podrasuje smak nawet najbardziej mdłego dania, a przypadku sałatki jarzynowej, doda nowej nuty smakowej.

  • Miniatura:
  • springtime78, Getty Images

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli