Spis treści
Magda Gessler reklamuje się słowami „Ma być smacznie, jak u mamy” i gdyby się dłużej zastanowić te słowa pasują do pewnego tradycyjnego dania – placków ziemniaczanych. Mama z pewnością robiła najlepsze, polane śmietaną lub sosem grzybowym.
Placki ziemniaczane Magdy Gessler
Sposób przygotowania
- Obierz ziemniaki i cebulę. Możesz zetrzeć je ręcznie na tarce lub użyć robota kuchennego z tarczą mielącą. Zmielone warzywa odstaw na 5 minut by puściły soki, a następnie odciśnij nadmiar wody.
- Dodaj do masy jajko, czosnek i mąkę. Wymieszaj składniki by masa była jednolita. Na końcu dodaj łyżkę śmietany i odrobinę pieprzu.
- Rozgrzej patelnię i wlej olej, nakładaj masę łyżką formując cienkie placki. Smaż do zarumienienia. Ściągaj z patelni na ręcznik papierowy.
Składniki
na porcji
- 2 sztuka cebula
- 1 kg ziemniaki
- 2 jajko
- 2,5 łyżka mąka pszenna
- 1 łyżka śmietana 12%
- sól
- pieprz
- 2 ząbek czosnek
- 20 ml olej (do smażenia)
Przepisy i porady Magdy Gessler
Magda Gessler ma swój sposób na karpia bez ości
„Nie ruszać tego mięsa, pamiętajcie” – porada Magdy Gessler jest dość nietypowa. Sprawdź jej metodę na soczyste mięso
Pasztet Magdy Gessler ma wysoką cenę, ale jego jakość rekompensuję wydane pieniądze
Ceny świątecznych dań u Magdy Gessler. Czy kogoś na to stać!?
Schabowe Magdy Gessler są mega soczyste. To zasługa 2 składników
Nowy program telewizyjny z Magdą Gessler!
Magda Gessler schudła 13 kg! Jej nowa dieta ma bardzo proste zasady
Rosół jakiego nigdy nie jadłeś. Magda Gessler zdradza przepis!
Chleb od Magdy Gessler jest w cenie dobrego obiadu z restauracji!
Zobacz więcej