w , ,

Pizza z ciasta francuskiego. Wyjdzie 4 złote za porcje!

Pizza z ciasta francuskiego to propozycja na tanią przekąskę sylwestrową, która nie będzie oklepana. Taką „pizzę” można łatwo podzielić na kawałeczki i nabić na wykałaczki lub zrobić kilka większych kawałków. Czas przygotowana skróci się do minimum, a cena za porcje nie będzie przekraczała 4 złote.

Tradycyjna pizza wiąże się ze zrobieniem ciasta drożdżowego, a to wymaga czasu. Jeśli go nie masz lub po prostu nie chce Ci się spędzać wielu godzin w kuchni, wypróbuj ten przepis. Tak ekspresowej pizzy jeszcze w życiu nie robiłaś. Śpiesz się do sklepu po ciasto francuskie, za chwilę może go nie być!

Pizza z ciasta francuskiego

Sponsorowane
Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Czas gotowania 20 min.

Składniki

na 6 kawałków

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Jeśli chcesz podawać pizze w większych kawałkach, pokrój ciasto przed upieczeniem.
  • Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na maśle.
  • Każdy kawałek posmaruj ketchupem lub jakimś innym sosem, który akurat masz w lodówce. Na każdym kawałku połóż plasterek szynki, odrobinę mozzarelli, kilka piórek cebuli i pieczarki. Posyp wszystkie kawałki oregano i tartym serem żółtym.
  • Wstaw całość do piekarnika nagrzanego na 200*C na 15-20 minut. Pizze najlepiej podawać na ciepło, ale zimna też smakuje bardzo dobrze.

Wartości odżywcze

Pizza z ciasta francuskiego
Na porcję przypada:
Kalorie
193.3
Tłuszcze
 
14.7
g
23
%
Węglowodany
 
4.7
g
2
%
Błonnik
 
1.1
g
5
%
Białka
 
11.7
g
23
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli