w ,

Pasta jajeczna Anny Starmach. Zrobi furorę na wielkanocnym stole

pasta jajeczna
HandmadePictures, Getty Images

Na świątecznym stole nie może zabraknąć jaj pod różną postacią. Pasta jajeczna z przepisu Anny Starmach to „must have” tegorocznej Wielkanocy!

Wielkanoc już za kilka dni. I jeśli szukasz ciekawego przepisu, którym mogłabyś zaskoczyć swoich bliskich, mam coś wyjątkowego. Już za moment dowiesz się, jak przygotować pastę jajeczną z przepisu samej Anny Starmach. To będzie prawdziwa uczta dla podniebienia!

Dlaczego pasta jajeczna Anny Starmach?

Zanim przejdziemy do przepisu, to muszę coś dodać 🙂 Inaczej nie byłabym sobą 🙂 Ani Starmach nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Jej genialne przepisy są bardzo dobrze znane i lubiane. Znawczyni kulinarnego świata podzieliła się również swoją sprawdzoną recepturą na pastę z jajkiem w roli głównej.

Przepis ten świetnie wpisuje się w wielkanocne menu. I oczywiście nie chodzi tu tylko o bazę całego dania, jaką są jajka. Znajdziesz tu również szczypiorek i rzodkiewkę, które nawiązują do wiosennej aury. A jak wiadomo Wielkanoc zawsze obchodzimy właśnie Wiosną.

Pasta jajeczna z przepisu Anny Starmach

Genialna w smaku i pięknie prezentująca się pasta jajeczna domowej roboty jeszcze dziś może pojawić się w Twoim domu!
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.

Składniki

na 4 porcje

Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pracę nad pastą jajeczną rozpoczynamy od ugotowania jajek na twardo. Anna Starmach podkreśla, że od momentu zagotowania wody, powinniśmy odczekać 10 minut i zdjąć jajka z palnika.
  • Jajka po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, aby zahamować dalszy proces gotowania.
  • Ostudzone jajka obieramy, po czym ścieramy na tarce. Wybieramy stronę z grubymi oczkami. Oczywiście, jajka możemy również drobno posiekać.
  • Tak przygotowane jajka łączymy następnie z majonezem (najlepiej domowej roboty), śmietaną (18% lub 22%), musztardą oraz posiekanym szczypiorkiem.
  • Na koniec doprawiamy przyprawami. Nie zapominamy oczywiście o dodaniu posiekanej wcześniej cebulki dymki.
  • Gotową pastę jajeczną wykładamy na chrupkie pieczywo.
  • To jednak nie koniec. Każdą kanapkę przygotowaną w ten sposób dekorujemy również plastrami rzodkiewki.
  • Smacznego!
pasta jajeczna

Wartości odżywcze

Pasta jajeczna z przepisu Anny Starmach
Na porcję przypada:
Kalorie
84.2
Tłuszcze
 
5.7
g
9
%
Węglowodany
 
0.7
g
0
%
Błonnik
 
0.1
g
0
%
Białka
 
7.1
g
14
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Anna Starmach
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym przepisie. I czy w ogóle taki dodatek znajduje się na Twoim wielkanocnym stole? U mnie nie ma opcji, aby go zabrakło. Wszyscy domownicy za nim przepadają. W tym roku planuje przygotować go właśnie z przepisu niesamowitej Anny Starmach.

A jeśli szukasz więcej ciekawych pomysłów na wielkanocne menu, oczywiście zapraszamy do naszej bogatej bazy z przepisami. Na pewno znajdziesz tam wiele perełek kulinarnych. Co więcej, na naszej stronie czeka też wiele ciekawych rozwiązań i porad, które ułatwią zorganizowanie idealnej Wielkanocy pod każdym kątem. Taka wiedza na pewno się przyda, zwłaszcza w ciagu najbliższych dni, kiedy dopadła nas po raz kolejny przedświąteczna gorączka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani