w

Okrasa ujawnia przepis na swoje popisowe szaszłyki z grilla. Marynata to klucz

Szaszłyki to klasyk wśród dań na grill. Spieczone warzywa z aromatycznym mięsem nie pozostają długo na naszych talerzach. Okrasa prezentuje swoją wersję z udziałem indyka w tajskiej glazurze. Wszyscy będą prosić o dokładkę!

Szaszłyki Okrasy są marynowane w orientalnych przyprawach i mleku kokosowym, a do warzyw przygotowuje glazurę z miodu i sosu sojowego. Nie musisz się martwić o dostępność produktów, wszystko znajdziesz w najbliższym markecie.
Szaszłyki podaje się z sosem na bazie marynaty, więc całość jest niezwykle kompatybilna. Danie można podawać w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godzina 20 minuty
Czas przygotowywania 1 godzina
Czas gotowania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Zacznij od marynaty. Czosnek przeciśnij przez praskę i wrzuć do miski, wsyp przyprawę curry, mleko kokosowe, sok z limonki, posiekaną bazylię i miód. Wszystko wymieszaj, a następnie dodaj pokrojonego indyka. Całość dobrze wymieszaj i marynuj przez godzinę w lodówce. Nie wylewaj później marynaty, będzie potrzebna do sosu.
  • Pokrój wszystkie warzywa, a następnie natrzyj je miodem i sosem sojowym. Marynowane mięso nabijaj na zmianę z warzywami.
  • Przygotuj sos. Do marynaty z mięsa dodaj 100 ml wody i zagotuj całość. następnie dodaj oliwę z oliwek, posiekaną papryczkę chili, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Szaszłyki piecz na grillu około 15-20 min. Gotowego szaszłyka skrop sosem.

Składniki

na 20 sztuk

Wartości odżywcze Zobacz

Szaszłyki Okrasy
Na porcję przypada:
Kalorie
75.2
Tłuszcze
 
4.8
g
7
%
Węglowodany
 
2.8
g
1
%
Błonnik
 
0.5
g
2
%
Białka
 
5.9
g
12
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Sprawdź również:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    2 komentarzy