w ,

Obłędne roladki ze szpinakiem. Idealne na wiosenny obiad

roladki ze szpinakiem
Timolina

Szukasz pomysłu na ciekawy obiad w wiosennym wydaniu? Genialne roladki ze szpinakiem spiszą się w tej roli idealnie. Przepis z listą zakupów już na Ciebie czeka.

Za oknem szaro i ponuro, dlatego przychodzę dziś do Ciebie z wyjątkowym przepisem. Nie zabraknie w nim wiosennych i żywych kolorów, dzięki którym od razu poczujemy energię do działania. Co więcej, dzięki prostej i przede wszystkim smacznej recepturze, przygotujesz niesamowitą ucztę dla podniebienia. Oczywiście w ciekawym i oryginalnym wydaniu.

Dlaczego warto zrobić roladki ze szpinakiem?

Z naszym sprawdzonym przepisem nuda w kuchni z pewnością Ci nie grozi. Koniec ze standardowym schabowym i oklepanym mielonym w panierce. Roladka ze szpinakowym farszem stanie się wielkim hitem kulinarnym. Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni smacznym powiewiem świeżości na swoim talerzu.

Warto również dodać, że dzisiejszy pomysł na obiad przygotujesz bez oleju i tuczącej panierki. Przyda się piekarnik, w którym upieczemy na złocisty kolor nasze roladki. A kiedy jeszcze połączymy je z lekką i zieloną sałatką, mamy wiosenny obiad w fitowym wydaniu. Czego chcieć więcej?

Roladki ze szpinakiem

Koniec z nudnym obiadem. Zaserwuj swoim bliskim genialne roladki z zielonym farszem, a na pewno będą pod wielkim wrażeniem!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Pieczenie: 30 min.

Składniki

na 4 porcje

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka rozbijamy przy pomocy tłuczka na cienkie plastry.
  • Następnie w małej misce łączymy oliwę oraz przyprawy. Powstały miks rozprowadzamy na rozbitym mięsiem z każdej strony. Niezastąpiony do tego zadania jest zwykły pędzelek kuchenny, który pomoże wykonać Ci to zadanie w szybki i prosty sposób.
  • Tak przygotowane mięso odstaw na bok, po czym zajmij się przygotowaniem zielonego farszu do naszych roladek.
  • W tym celu na rozgrzanej patelni podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj na patelnię umyty i świeży szpinak.
  • Kiedy szpinak zwiędnie, przełóż go do miski i połącz z pokrojonymi pomidorami oraz startym na tarce żółtym serem. Mieszankę możesz doprawić dodatkowo do smaku solą oraz pieprzem.
  • Nafaszeruj każdy płat mięsa szpinakową mieszanką i złóż w roladkę.
  • Następnie przenieś do formy do pieczenia, po czym wstaw do nagrzanego piekarnika. Urządzenie ma pracować przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Smacznego!
roladki ze szpinakiem
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Wspomniałam wcześniej, że gotowe roladki możesz podać z wiosenną sałatką. Oczywiście to tylko luźna propozycja i świetnym dodatkiem do naszego mięsa będą również ziemniaki, ryż, jak i kasza. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby roladki tego typu serwować też z ugotowanym brokułem lub kalafiorem. Możliwości jest naprawdę wiele.

Na koniec warto dodać, że możesz modyfikować również bazę naszego przepisu. Zamiast kurczaka spokojnie możesz użyć również filetu z indyka lub schabu.

  • Miniatura:
  • Timolina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani