w ,

Mięsne szaszłyki z grilla od Ewy Wachowicz

Wypróbuj również:

Szaszłyki z mięsa mielonego

Jak gril to szaszłyki, nie wyobrażamy sobie innej opcji! Zazwyczaj wymagają one długiego krojenia i osobnego przyprawiania. Restauratorka postanowiła skrócić ten proces do minimum i przygotowała przepis na przekąskę z grila z mięsem mielonym!
Sekretem tego przepisu są przyprawy, a konkretnie cynamon, ostra papryka oraz kminek. Mięso z tymi dodatkami bedzie miało ciekawy smak i aromat.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz. 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 1 godz.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Cebulę obierz z łupki i zetrzyj na tarce. Pietruszkę pokrój drobno. Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj cebulę, pietruszkę, jajko i przyprawy.
  • Wyrabiaj całość ręką aż masa się połączy. Weź patyczki do szaszłyków i oblepiaj je mięsem. Gotowe szaszłyki włoż na godzinę do lodówki, by mięso było bardziej zwarte.
  • Schłodzone szaszłyki posmaruj olejem i griluj po 5 mint na stronę.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Szaszłyki z mięsa mielonego
Na porcję przypada:
Kalorie
255.6
Tłuszcze
 
20.6
g
32
%
Węglowodany
 
2.3
g
1
%
Błonnik
 
0.4
g
2
%
Białka
 
14.4
g
29
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Przepis od: Ewa Wachowich
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli