Spis treści
Mielone Ani Lewandowskiej
Ania Lewandowska jest znana ze swojej sportowej kariery i pomocy ludziom w rozpoczęciu aktywności fizycznej i odpowiedniego sposobu odżywiania. Influencerka ma swój osobisty katering, a od czasu do czasu na rynku pojawiają się nowe produkty z jej rekomendacją. Pewnie myślisz, że osoba z taką sławą je jedynie wyszukane dania z nieziemsko drogich składników. Nic bardziej mylnego! Ania stawia na tradycyjną kuchnię, w zdrowszym wydaniu. Co to znaczy? Gdy przygotowuje jakieś danie, stara się używać chudego mięsa, nabiału o mniejszej zawartości tłuszczu, a do każdego posiłku serwuje porządną ilość warzyw i owoców.Dzisiejszy przepis to nowa, a zarazem bardzo tradycyjna forma podania kotletów mielonych. Mięso indyka będzie lepszą alternatywą dla tradycyjnej wieprzowiny, a zamiast jajka będziesz dodawać soczyste warzywo, jakim będzie gotowany burak!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]
Sposób przygotowania
- Mięso z indyka uprzednio mielimy, lub kupujemy gotowe w sklepie. To samo w przypadku buraków, możemy kupić już gotowe, ugotowane buraki. Ścieramy je na tarce i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
- Buraki mieszamy z mięsem mielonym i dodajemy resztę przypraw. Masło klarowane roztapiamy na patelni i smażymy kotleciki po 2 minuty na stronę.
Podawaj z ziemniakami i surówką.
Składniki
na 10 kotletów
- 500 g mięso z indyka (mielone)
- 220 g burak czerwony (ugotowane)
- 1 łyżka masło klarowane
- 1 szczypta kurkuma
- 2 szczypta majeranek
- 1 szczypta sól
- 2 szczypta pieprz
- 1 szczypta chili
Zobacz
Jeden komentarz