w

Mielone Ani Lewandowskiej są o wiele zdrowsze od tradycyjnych kotletów. W roli głównej mięso z indyka

Ania Lewandowska jest znana ze swojej sportowej kariery i pomocy ludziom w rozpoczęciu aktywności fizycznej i odpowiedniego sposobu odżywiania. Influencerka ma swój osobisty katering, a od czasu do czasu na rynku pojawiają się nowe produkty z jej rekomendacją.
Pewnie myślisz, że osoba z taką sławą je jedynie wyszukane dania z nieziemsko drogich składników. Nic bardziej mylnego! Ania stawia na tradycyjną kuchnię, w zdrowszym wydaniu. Co to znaczy? Gdy przygotowuje jakieś danie, stara się używać chudego mięsa, nabiału o mniejszej zawartości tłuszczu, a do każdego posiłku serwuje porządną ilość warzyw i owoców.
Dzisiejszy przepis to nowa, a zarazem bardzo tradycyjna forma podania kotletów mielonych. Mięso indyka będzie lepszą alternatywą dla tradycyjnej wieprzowiny, a zamiast jajka będziesz dodawać soczyste warzywo, jakim będzie gotowany burak!
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mięso z indyka uprzednio mielimy, lub kupujemy gotowe w sklepie. To samo w przypadku buraków, możemy kupić już gotowe, ugotowane buraki. Ścieramy je na tarce i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Buraki mieszamy z mięsem mielonym i dodajemy resztę przypraw. Masło klarowane roztapiamy na patelni i smażymy kotleciki po 2 minuty na stronę.
Podawaj z ziemniakami i surówką.

Składniki

na 10 kotletów

Wartości odżywcze Zobacz

Mielone Ani Lewandowskiej
Na porcję przypada:
Kalorie
79.8
Tłuszcze
 
2.6
g
4
%
Węglowodany
 
2.3
g
1
%
Błonnik
 
0.7
g
3
%
Białka
 
11.7
g
23
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.