w

Marynowana cebulka w aromatycznej zalewie. Prosty przepis

Marzysz o przepisie na doskonałą młodą cebulkę? Mamy coś dla Ciebie! Będziesz potrzebował standardowych składników do marynowania, nie musisz się bać o dostępność produktów czy wysokie ceny.

Marynowana cebulka

Małe cebulki konserwowe to genialny dodatek do sałatek i mięsa. Mają mnóstwo słodko-kwaśnego smaku, który ożywia neutralny smak sałaty. Dobrze zawekowane cebulki możesz przechowywać przez wiele miesięcy. Cebulki można jeść już parę godzin po przygotowaniu, ale najlepiej smakują po kilku dniach, kiedy wzbogacą się smakiem przypraw i zalewą.
Czas całkowity 35 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Słoiki dokładnie umyj i wyparz, następnie powrzucaj obrane cebulki. Do każdego słoika wrzuć: 5 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, kilka ziaren gorczycy i 3 ziarnka ziela angielskiego.
  • Wodę zagotuj z octem, dodaj sól i cukier, mieszaj do rozpuszczenia. Przelej wodę do cebulek, zakręć i postaw do góry dnem przez 20 minut. Przestudź i wstaw do spiżarni. Cebulki można jeść już po paru godzinach.

Składniki

na 2 słoiki

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli