w

Marynowana cebulka w aromatycznej zalewie. Prosty przepis

Marzysz o przepisie na doskonałą młodą cebulkę? Mamy coś dla Ciebie! Będziesz potrzebował standardowych składników do marynowania, nie musisz się bać o dostępność produktów czy wysokie ceny.

Małe cebulki konserwowe to genialny dodatek do sałatek i mięsa. Mają mnóstwo słodko-kwaśnego smaku, który ożywia neutralny smak sałaty. Dobrze zawekowane cebulki możesz przechowywać przez wiele miesięcy. Cebulki można jeść już parę godzin po przygotowaniu, ale najlepiej smakują po kilku dniach, kiedy wzbogacą się smakiem przypraw i zalewą.
Sponsorowane
Czas całkowity 35 minuty
Czas przygotowywania 15 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Słoiki dokładnie umyj i wyparz, następnie powrzucaj obrane cebulki. Do każdego słoika wrzuć: 5 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, kilka ziaren gorczycy i 3 ziarnka ziela angielskiego.
  • Wodę zagotuj z octem, dodaj sól i cukier, mieszaj do rozpuszczenia. Przelej wodę do cebulek, zakręć i postaw do góry dnem przez 20 minut. Przestudź i wstaw do spiżarni. Cebulki można jeść już po paru godzinach.

Składniki

na 2 słoiki

Wartości odżywcze Zobacz

Marynowana cebulka
Na porcję przypada:
Kalorie
738.2
Tłuszcze
 
3.2
g
5
%
Węglowodany
 
165.6
g
55
%
Błonnik
 
30.4
g
127
%
Białka
 
19.6
g
39
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.