w

Magda Gessler zdradza przepis na sałatkę szwajcarską

Magda Gessler ma w rękawie kilka kulinarnych asów, a jednym z nich jest przepis na sałatkę szwajcarską. Zdecydowanie nie należy do dietetycznych dań, ale jest bardzo sycąca i potrafi zaspokoić nawet największy głód. Polecamy ją na imprezy i spotkania ze znajomymi, gdzie w towarzystwie alkoholu dobrze zjeść coś tłustego i treściwego.

Szwajcaria to królestwo serów, tak więc nie może być inaczej w przypadku sałatki. Przepis na sałatkę jest zaczerpnięty z jednego odcinka Kuchennych Rewolucji, gdzie podawano ten przysmak. Goście bardzo chwalili to danie. Musisz poznać przepis na sałatkę szwajcarską!

Sałatka jest niezwykle prosta, wystarczy zaledwie kilka składników, by wyczarować sycącą przekąskę na wieczór.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
przepis na sałatkę szwajcarską
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mortadele i ser kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka a ogórki w kostkę.
  • Wszystko razem mieszamy. W osobnej misce robimy marynatę z majonezu, musztardy i soku z ogórków. Doprawiamy całość solą i pieprzem, następnie mieszamy sos ze składnikami.
  • Przed podaniem warto posypać sałatkę szczypiorkiem.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Na porcję przypada:
Kalorie
2658
Tłuszcze
 
211.1
g
325
%
Węglowodany
 
27.1
g
9
%
Błonnik
 
6
g
25
%
Białka
 
160.7
g
321
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Łap inne przepisy Magdy Gessler:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz