Spis treści
Magda Gessler ma w rękawie kilka kulinarnych asów, a jednym z nich jest przepis na sałatkę szwajcarską. Zdecydowanie nie należy do dietetycznych dań, ale jest bardzo sycąca i potrafi zaspokoić nawet największy głód. Polecamy ją na imprezy i spotkania ze znajomymi, gdzie w towarzystwie alkoholu dobrze zjeść coś tłustego i treściwego.
Szwajcaria to królestwo serów, tak więc nie może być inaczej w przypadku sałatki. Przepis na sałatkę jest zaczerpnięty z jednego odcinka Kuchennych Rewolucji, gdzie podawano ten przysmak. Goście bardzo chwalili to danie. Musisz poznać przepis na sałatkę szwajcarską!
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Sposób przygotowania
- Mortadele i ser kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka a ogórki w kostkę.
- Wszystko razem mieszamy. W osobnej misce robimy marynatę z majonezu, musztardy i soku z ogórków. Doprawiamy całość solą i pieprzem, następnie mieszamy sos ze składnikami.
- Przed podaniem warto posypać sałatkę szczypiorkiem.
Składniki
na porcje
- 350 g szynka konserwowa
- 350 g ser ementaler
- 6 ogórek konserwowy
- 1 cebula
- szczypiorek
- 3 łyżka majonez
- 1 łyżka musztarda
- 3 łyżki sok z ogórków
- sól
- pieprz
Wartości odżywcze
Łap inne przepisy Magdy Gessler:
- Golonka po bawarsku. Magda Gessler robi ją w ten sposób
- Magda Gessler wzbudza kontrowersje wśród Włochów. Jej carbonara jest „niepoprawna”
- Farsz sprawia, że kurczak jest miękki i soczysty. Magda Gessler opracowała ciekawy przepis
Jeden komentarz