w

Krokiety z jajecznym farszem. Zrobisz je w mgnieniu oka

krokiety z jajecznym farszem
Imágenes de oiasson

Ciągle pozostajemy w atmosferze Wielkanocny. Stąd też pomysł na genialne krokiety z jajecznym farszem. Znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Choć Wielkanoc już za nami, na pewno masz w domu wiele produktów, których nie zdążyłaś zużyć. I pewnie na tej liście znajdą się jajka. Jeśli nie masz pomysłu na ich kreatywne wykorzystanie, przychodzę z pomocą.

Na bazie jajek ugotowanych na twardo możesz stworzyć genialny obiad. I to zaledwie z kilku składników, które na pewno masz w domu. Dodatkowe zakupy Ci nie grożą. Wręcz przeciwnie, od razu możesz zabierać się do pracy.

Dlaczego krokiety z jajecznym farszem?

Bazą dzisiejszego przepisu są naleśniki. Na naszej stronie znajdziesz całą masę inspiracji, jak je przygotować z przeróżnymi dodatkami. Nie brakuje tam również przydatnych trików i rozwiązań, dzięki którym zrobisz je bez problemu. Drugim kluczowym składnikiem jest pyszny farsz na bazie jajek.

Po połączeniu obu tych składników i dodaniu chrupiącej panierki zrobisz nietypowe, ale jednocześnie przepyszne krokiety. Będzie to na pewno ciekawa odmiana i powiew świeżości w każdej kuchni. Co więcej, proces przygotowania dzisiejszych krokietów jest mega prosty. Do tego czas poświęcony na przygotowanie krokietów w takim wydaniu jest znacznie krótszy od tradycyjnych rozwiązań.

Krokiety z jajecznym farszem

Oryginalne krokiety z farszem na bazie jajka zawrócą w głowie największemu niejadkowi. Po prostu palce lizać!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Smażenie: 20 min.

Składniki

na 6 porcji

Ciasto naleśnikowe:

Jajeczny farsz:

Panierka:

[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Składniki na ciasto łączymy ze sobą, po czym smażymy na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki.
  • Jednocześnie gotujemy na twardo jajka.
  • Następnie obieramy jajka i ścieramy je na tarce. Można je również drobno posiekać nożem.
  • Do jajek dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz serek kanapkowy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
  • Powstały farsz nakładamy na wcześniej usmażone naleśniki, po czym zwijamy jak na krokiety.
  • Każdy taki element obtocz w mące, roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej.
  • Na sam koniec zostaje smażenie na złocisty kolor z każdej strony.
  • Smacznego!
krokiety z jajecznym farszem
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Koniecznie daj mi znać, co myślisz o takiej wersji krokietów. Moim zdaniem to bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnych rozwiązań, która aż się prosi, żeby wykorzystać ją w okresie świąt wielkanocnych. Zgadzasz się ze mną?

  • Miniatura:
  • Imágenes de oiasson

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Anna Nowak

      Ania to osoba z pasją do gotowania, która lubi eksperymentować w kuchni, poszukuje nowych smaków i inspiracji z różnych kultur kulinarnych, a następnie dzieli się nimi tutaj na coolinarny.pl, aby pomóc innym w przygotowaniu pysznych dań.
      Facebook / Twitter / Napisz do Ani