w

Krążki cebulowe z boczkiem i sosem BBQ

Krążki cebulowe, czyli onion rings to jedna z tradycyjnych przekąsek kuchni amerykańskiej. Ten przysmak przybył do nas z daleka i dobrze się osiedlił. Najczęściej podawane w barach jako przekąska do piwa, meczu czy nawet zwykłego wypadu ze znajomymi.

W kuchni wszystkie chwyty są dozwolone, więc kucharze zrobili krok do przodu i przygotowali ringsy z dodatkiem bekonu. Są niezwykle chrupiące, a słodycz cebuli równoważy smak słonego boczku. Dodatkowo zamiast smażenia na tłuszczu, krążki są pieczone w piekarniku, dzięki temu nie dokładamy dodatkowej porcji tłuszczu do przekąski. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.
Sponsorowane
Czas całkowity 35 minuty
Czas przygotowywania 15 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Weź cebulę i pokrój ją w grube plastry, a następnie porozdzielaj krążki.
  • Każdy z krążków posmaruj sosem BBQ, a następnie owiń boczek dookoła cebuli.
  • Krążki oprósz czosnkiem w proszku, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • Krążki przebij wykałaczkami i ułóż na blaszce, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180* na 15-20 minut.
  • Podawaj z ulubionym sosem.

Składniki

na 20 krążków

Wartości odżywcze Zobacz

Krążki cebulowe z bekonem
Na porcję przypada:
Kalorie
17.2
Tłuszcze
 
1
g
2
%
Węglowodany
 
1.9
g
1
%
Błonnik
 
0.3
g
1
%
Białka
 
0.2
g
0
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.