w

Kotleciki z makreli wędzonej. Będą prośby o dokładkę

Szukasz pomysłu na ciekawe kotlety do obiadu, bo tradycyjny schabowy powiewa nudą. Co powiesz na kotlety z wędzonej makreli? Ryba będzie zdecydowanie lepszym wyborem niż mięso, ponadto jest urozmaiceniem w codziennej diecie. Obiad będzie tani i szybki, a co najważniejsze — smaczny!
Kotleciki są dobrym sposobem na zużycie składników, które akurat zalegają ci w lodówce jak np. pieczarki lub zaczęta papryka. Jeśli zostały Ci ziemniaki z wczorajszego obiadu, możesz je powtórnie.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mięso ryby oddzielamy od ości i siekamy na drobno. Wrzucamy do miski, dodajemy ugotowane ziemniaki, pietruszkę, jajko oraz przyprawy. Wszystko ugniatamy rękoma i formujemy średniej wielkości kotlety.
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą i obtaczamy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do złocistego koloru.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Kotlety z makreli
Na porcję przypada:
Kalorie
406.1
Tłuszcze
 
14
g
22
%
Węglowodany
 
51.4
g
17
%
Błonnik
 
3.5
g
15
%
Białka
 
17.3
g
35
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.