w , , , ,

Koktajl talia osy pomoże zgubić kilka centymetrów

philipphoto, Getty Images Pro

Koktajl talia osy nie przez przypadek nosi taką nazwę — jeśli będziesz go pić regularnie, spodziewaj się znakomitych efektów. Zielone koktajle to bomba witaminowa, która uzupełnia braki witamin i minerałów w naszym organizmie. Musisz koniecznie włączyć je do diety, nawet jeśli nie masz w planie chudnąć.

Wiele osób rezygnuje z picia zielonych koktajli, bo obawia się nieprzyjemnego smaku ziół. Prawda jest taka, że odpowiednie dodatki skutecznie maskują smak zieleniny. Cytrusy, jabłka i trochę mięty a będziesz pić go ze smakiem!

Co daje picie tego koktajlu? Usunie nadmiar wody z naszego organizmu, usprawni pracę jelit i uzupełni braki witamin i minerałów. Najlepiej pić go wieczorem, tuż po ostatnim posiłku. O poranku zobaczysz wyraźną różnicę w wyglądzie twojego brzucha — stanie się o wiele bardziej płaski.

Koktajl talia osy
byro, Getty Images

Pamiętaj, że napój nie zastąpi ćwiczeń ani diety, ale może pomóc w procesie odchudzania. Warto go spożywać jako ostatni posiłek w ciągu dnia. Samo przygotowanie koktajlu zajmie Ci kilka minut, jeśli nie posiadasz blender, a możesz go zastąpić tarką lub moździerzem.

Koktajl talia osy

Talia osy to popularny zielony koktajl, który pomoże w walce ze zbędnymi kilogramami. Wystarczy szklanka dziennie by zauważyć różnicę już po kilku tygodniach.
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.

Składniki

na 1 porcja

Sposób przygotowania

  • Seler i jabłko pokrój na małe kawałki i wrzuć do wysokiego naczynia. Siemienie lniane rozgniatamy w moździerzu, a imbir ścieramy na małych oczkach. Do naczynia z selerem i jabłkiem dolewamy wodę, dorzucamy resztę składników i blendujemy do jednolitej konsystencji.
Zobacz
zdrowy koktajl zielony koktajl
Ocena:
(głosy: 2 )

Koktajl talia osy nie ma ograniczenia wiekowego, więc mogą go pić osoby w każdym wieku. Jeśli nie jesteś na diecie, ale chcesz dostarczyć do organizmu sporo witamin, możesz go śmiało pić. Dobrze przemycać małe dawki w dziecięcej diecie, nie zaszkodzi, a może wspierać odporność.

  • Miniatura:
  • philipphoto, Getty Images Pro

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli