w ,

Katarzyna Bosacka daje przepis na tani obiad. Jedynie 5 zł za porcję! W roli głównej indyk

Azjatycki makaron Katarzyny Bosackiej

W dzisiejszej rzeczywistości musimy się liczyć z wysokimi cenami żywności, a o za tym idzie, nasze posiłki zaczynają kosztować pokaźne sumy pieniędzy. Katarzyna Bosacka postanowiła na przekór losowi ujawnić przepis na szybki obiad, którego kwota nie zwali z nóg. Skorzystają na nim przyszli studenci z ograniczonym budżetem, oraz każda inna osoba, która nie chce marnować dużej ilości gotówki na jedzenie.
Kreatywność w kuchni to niejako atut w tych czasach. W końcu każdy ma ochotę zjeść coś "innego" po ciężkim tygodniu w pracy. W tym przepisie znajdziesz idealny sposób na makaron z indykiem i azjatycką nutką.
Sponsorowane
Czas całkowity 25 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Zagotuj wodę i zalej makaron ryżowy na 10 minut, aż rozmięknie.
  • Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż mięso mielone. W czasie gdy mięso będzie się smażyć pokrój marchewkę w cienkie słupki, a por w plasterki. Dodaj warzywa do mięsa i podsmażaj. Na patelnię dodaj sos sojowy, cukier i sok pomarańczowy. Jeśli chcesz, by danie było pikantne, dolej sos chilli i starty korzeń imbiru.
  • Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i garść orzeszków. Podawaj z ciepłym makaronem, całość posypana szczypiorkiem.

Składniki

na 4 porcji

Wartości odżywcze

Azjatycki makaron Katarzyny Bosackiej
Na porcję przypada:
Kalorie
325.7
Tłuszcze
 
4.4
g
7
%
Węglowodany
 
54.7
g
18
%
Błonnik
 
5.1
g
21
%
Białka
 
18
g
36
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli