Spis treści
Jajecznica Anny Lewandowskiej
Anna Lewandowska poddaje swój przepis na jajecznicę i apeluje, by włączyć je do swojej diety, gdyż pomimo wysokiej zawartości cholesterolu posiadają inne cenne wartości odżywcze jak wysoką zawartość białka i zdrowych tłuszczy, dodatkowo cały zapas witamin takich jak: A, E, D i K, oraz witamin z grupy B. Znajdziemy w nim również składniki mineralne, głównie potas, wapń, żelazo, fosfor i magnez.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]
Sposób przygotowania
- Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Pokrój cebulkę w kostkę i zeszklij na patelni z dodatkiem masła. Następnie dodaj pokrojony pomidor i tartą marchewkę. Gdy warzywa się podsmażą, dorzuć liście szpinaku oraz polędwiczkę z indyka.
- Weź dwie miseczki i rozdziel żółtka oraz białka. Na patelnię wlej białka i mieszaj, aż się zetną, następnie wlej rozmieszane żółtka. Całość mieszaj, aż żółtka się lekko zetną. Podawaj z połówką pokrojonego awokado.
Składniki
na 1 porcja
- 3 sztuka jajko
- 40 g pomidor
- 25 g szpinak
- 25 g polędwica z indyka
- 50 g tarta marchewka
- 35 g cebula
- szczypta sól himalajska
- 1/2 awokado
- 5 g masło klarowane
Zobacz