w

Jajecznica Anny Lewandowskiej z mnóstwem składników w środku. Czy to nie przesada?

Jajecznica Anny Lewandowskiej

Anna Lewandowska poddaje swój przepis na jajecznicę i apeluje, by włączyć je do swojej diety, gdyż pomimo wysokiej zawartości cholesterolu posiadają inne cenne wartości odżywcze jak wysoką zawartość białka i zdrowych tłuszczy, dodatkowo cały zapas witamin takich jak: A, E, D i K, oraz witamin z grupy B. Znajdziemy w nim również składniki mineralne, głównie potas, wapń, żelazo, fosfor i magnez.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Pokrój cebulkę w kostkę i zeszklij na patelni z dodatkiem masła. Następnie dodaj pokrojony pomidor i tartą marchewkę. Gdy warzywa się podsmażą, dorzuć liście szpinaku oraz polędwiczkę z indyka.
  • Weź dwie miseczki i rozdziel żółtka oraz białka. Na patelnię wlej białka i mieszaj, aż się zetną, następnie wlej rozmieszane żółtka. Całość mieszaj, aż żółtka się lekko zetną. Podawaj z połówką pokrojonego awokado.

Składniki

na 1 porcja

Zobacz
Przepis od: Anna Lewandowska
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli