w

Jajecznica Anny Lewandowskiej z mnóstwem składników w środku. Czy to nie przesada?

Anna Lewandowska poddaje swój przepis na jajecznicę i apeluje, by włączyć je do swojej diety, gdyż pomimo wysokiej zawartości cholesterolu posiadają inne cenne wartości odżywcze jak wysoką zawartość białka i zdrowych tłuszczy, dodatkowo cały zapas witamin takich jak: A, E, D i K, oraz witamin z grupy B. Znajdziemy w nim również składniki mineralne, głównie potas, wapń, żelazo, fosfor i magnez.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Pokrój cebulkę w kostkę i zeszklij na patelni z dodatkiem masła. Następnie dodaj pokrojony pomidor i tartą marchewkę. Gdy warzywa się podsmażą, dorzuć liście szpinaku oraz polędwiczkę z indyka.
  • Weź dwie miseczki i rozdziel żółtka oraz białka. Na patelnię wlej białka i mieszaj, aż się zetną, następnie wlej rozmieszane żółtka. Całość mieszaj, aż żółtka się lekko zetną. Podawaj z połówką pokrojonego awokado.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze Zobacz

Jajecznica Anny Lewandowskiej
Na porcję przypada:
Kalorie
453.8
Tłuszcze
 
31.5
g
48
%
Węglowodany
 
34.3
g
11
%
Błonnik
 
22.1
g
92
%
Białka
 
15.7
g
31
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.